Hakkımızda

Hakkımızda
Medlife Laboratuvarları; hasta haklarına saygılı, bilgilendirmeyi esas alan, testleri en doğru, izlenebilir ve tekrarlanabilir yöntemlerle çalışmak ve en az hatayı esas kabul edip, iç ve dış kalite kontrolleri ile bu kavramın gerçekleştiğini göstermektedir.

 VİZYONUMUZ

Hasta haklarına saygılı, bilgilendirmeyi esas alan, testleri en doğru, izlenebilir ve tekrarlanabilir yöntemlerle çalışmak ve en az hatayı esas kabul edip, iç ve dış kalite kontrolleri ile bu kavramın gerçekleştiğini göstermektedir.

MİSYONUMUZ

Test sonuçları üzerinde laboratuvarmızın sorumluluğu, testin klinik laboratuvarcılık standartları ve iyi laboratuvar uygulamaları sınırları içinde, tüm kontoller yapılarak çalışılması ile sınırlıdır. Test sonuçları klinik bulgular ve diğer tüm yardımcı veriler dikkate alınarak değerlendirilmektedir.

 

TEST NETİCELERİNİN VERİLME BİRİMLERİ (SI)

Çalışma yapılan testler için raporlama yapılırken uluslararası birimler (SI, standart international) dikkate alınmaktadır. Bununla birlikte bazı test parametreleri için SI birimi yanında ikinci bir birim de verilmektedir. Herhangi bir birim değişikliği için laboratuvarmıza başvurabilirsiniz.

REFERANS ARALIKLARI

Çalıştığımız test parametrelerinin bir çoğu için, laboratuvarmız tarafından toplumumuza yönelik belirlenen referans aralıkları kullanılmaktadır. Bunun yanında glukoz, total kolesterol vb. bazı testler için ise uluslararası kurumlar tarafından tavsiye edilen hedef değerler kullanılmaktadır.

ESKİ SONUÇLARIN VERİLMESİ

Yaptırmış olduğunuz testlerin sonuçları, son iki yıl içinde laboratuvarmızda yapılan test sonuçları ile beraber verilmektedir. Bu şekilde test sonuçlarının eski sonuçlarla beraber verilmesi testin tanısal değerini artırmaktadır.

GÜVENİRLİLİK

Laboratuvarımız CLSI programlarına üyedir ve metotlarının takipçisidir. Sonuçların tekrarlanabilirliği, biologie Prospective ve iç (internal) kalite kontrol örnekleriyle, uluslararası uyumluluğu ise başta CAP olmak üzere 7 ayrı kalite kontrol programına katılım ile teyit edilmektedir.

GİZLİLİK

Laboratuvarımızda çalışılan test sonuçlarının gizliliği tarafımızdan titizlikle sağlanmaktadır.